NYTT

Nordisk mesterskap 2008, Hankø
Team J&J med ny båt under Nordiks mesterskap på Hankø. Team J&J med Jens, Jørgen, Peder Risvik og Christian Lunde Nærø stilte i Nordiskmesterskap på Hankø med den nye båten med byggenummer 649. Vi var tidelig på plass på østlandet for å terpe boathandling og få gjennomgått den nye båten. Foruten om de ovennevente stilte vi med egen coach. Det er øyvind Rostrup som er landslagstrener for Zoom8. Han fulgte oss i forberedelsene, trening og første dag i mesterskapet.

Onsdagen.
Dagen før mesterskapet gikk med til å gå igjennom båten og sjekke utstyret. Etter en lang tid med mekking og vasking var gutta klare for innveiing.Vi var noen kilo over så det ble en hektisk time med løpeturer i seilklær for enkelte av oss. Etter vi var innenfor maksgrensen på 360 kg ble det feieret med salat og vann. Gikk så på vannet med coach ombord. Rossi som vi kaller hem stod bak i båten og fulgte nøye med og gav kommentarer og ordrer etter hvert. Vi trente på små korte baner med mye boathandling. Videre var vi innom øvelser som akselrasjon og starter. Det hele ble rundet av med en skikkelig debrief. Laget hadde virkelig fåttt mange ting å arbeide med. Men det aller viktigste var at vi skulle jobbe med en plan, prøve å følge den, fokusere på at starten og de første 2 min etterpå. Alt vi fra i dag av gjør på vannet skal være målbart. Spennende med coach. Han setter tingene i perspektiv og stiller de riktige og kritiske spørsmålene. Vi hadde en målsetting på topp 15. Det skulle vi kjempe for. Men vi var usikker på mange av de nye lagene som var kommet til klassen det siste året.
Vi var klar for NoM med 41 båter på startstreken.

Team J&J

20.06.08
Nor 349 er nå levert til ny eier. Nor 349 er ikke mer under Team J&J sine vinger. Båten er levert og ny eier har fått oppleve Melges 24 på sitt beste. 19 juni seilte Jens og Jørgen 349 for siste gang med nye eier Olaf Ellingesen. Det blåste godt med ca 15 - 16 m i kastene og omlag 2 - 3 meter høye bølger etterhvert. Vi seilte fra Søgne til Ålo (ny havn for 349) med ny eier og hans sønn. Jens og Jørgen fikk ett verdig punktum med båten som vi har hatt fra sesongen 2000. Vi var over 20 knop på lensene og fikk surfet skikkelig på bølgene. Dette var gøy og J&J kan nå se fremover mot nye opplevelser med USA 649 som vi nå skal pakke ut oggå igjennom før Nordisk mesterskap på Hankø.
 
Seilerhilsen J&J

27 mai
Sommerdag på fjorden. I dag var en av de virkelige flotte dagene i Bergen. En fantastisk temperatur og fløyelsvind mellom 5 - 8 knop. Vi fikk seilt fra Bergen Seil`s Lille Dronningen og utover mot Flesland lykt før vi snudde nesen hjemover. Det var en god trenigsøkt på 2 timer. Vi hadde fokus på vektbalanse og omgiring av båten. Det var også spennende og seile med brand new Quantum Sail. Det så svært lovende ut. Virker som Kristian virkelig fikk god trim på gennakeren.
 
Med det nye anlegget som Bergen seil har satt i stand har det gjort det vesentlig enklere å trene for oss på Vestlandet. Team J&J er så heldige å låne Bergen Seil sine båter til trening. De båtene er alltid klar og vi bruker veldig kort tid til å klargjøre både før og etter trening. Det er kanongøy å gå på brygga og ta ut flunka nye båter og bare gi gass.
 
Videre er logistikken klar for hjemtransport av byggenummer 649. Dette har teamet sett frem til lenge og nå føler vi på kroppen at juleaften nærmer seg. Vi er mer en klar for å begynne å legge inn den trening som skal til for å bli enda bedre M24 seilere.
 
Seilerhilsen JJ

14.05.2008
Det har vært stille for team J&J en stund. Det er flere årsaker til det, men vi kommer sterkt tilbake utover sesongen.

På mannskapsfronten er vi bedre stilt enn på mange år. Følgende besetning er med i teamet for denne sesongen og forhåpentligvis de påfølgende 2 årene.

Posisjon 1: fordekk 
Peder Risvik bosatt i Kopervik. Erfaring fra egen fra X-35, M24, 11MOD, Elvstrøm 717, First 36,7 ++ 
Ander Landro, bosatt i Bergen. Erfaring fra X-35, X-40 ++

Posisjon 2: Gennakertrimmer
Christian Lunde Nærø, bosatt i Bergen. Erfaring fra seilteamet Obnoxius bla. IMX-40, IMS 46 ++
Dag Edvartsen bosatt i Bergen.  Erfaring fra seilteamet Obnoxius bla. IMX-40, IMS 46 ++

Posisjon 3. Taktikker
Jørgen Wathne, bosatt i Bergen. Erfaring fra M24, Bashford Howison 36, X-35, X-99 ++

Posisjon 4: Rormann
Jens Wathne, bosatt i bergen. Trenger ikke ytterligere presentasjon

Andre ressurs personer tilknyttet teamet.

Duncan Peace. Taktikker
Øyvind Rostrup. Coach
Brian Hutchinson. Coach

Som en ser så er team J&J bedre stilt enn noen gang på mannskapssiden.

Videre er vår gode gamle båt byggenummer 349 solgt til Stavanger. Laget venter ny båt etter VM på Sardinia. Det er USA 649 "Full Throttle" som vi overtar fra Porter brødrene, Harry Melges og Andy Burdick etter VM.

Vi har også inngått samarbeidsavtaler med Bergen Seil som sikrer ett godt fundament for videre satsning.

Når nå Bergen Seil har tatt opp sastningen på Melges 24 på vestlandet har også dette gitt laget en vitamininnsprøytning av de sjeldne. Laget er sultent og legger opp til minimum 1 fast treningsdag foruten regatta i uken. Videre vil vi rundt Haugesund Race Weekend drive en del trening med coach i forkant-

Vi håper på at mange av våre seilervenner fra østlandet bå tar turen til haugesund slik at vi blir ett skikkelig felt med mange startende. Haugesund race Weekend har jo mye av det som vi Melges 24 seilere drømmer om. Nemlig gode surfer unna vinden og ett internasjonalt snitt over banelengden. Foruten Hankø er vel dette ett av de beste regattaområdene i Norge.

Det er mye som skjer rundt laget for det om vi ikke har kommet helt i gang med egen seiling. Så fortsett og følg med oss.

Seilerhilsen team J & J

29.03.08
Rustbankingen er i gang med Isbjørnseilasen arrangert av Bergen Seilforening. Vinden blåste fra S-SW og i perioder var den oppe i 7 m/sek.

Det hele begynte med regn og surt vær, men etter start lettet det. Vi startet på lomerke og vant starten. Slo etter 40 sekunder over på babord halser i fri vind. Ledet feltet ut i Lerøyosen før Grand Soleil 45 suste forbi oss med stikk i skjøtet.

Flere skyer forsvant nordover og været lettet en del. Dette gjorde at vinden slengte en del. Utover på Korsfjorden valgte vi en vestlig rute for å unngå strømmen. Vi hadde en kort periode med rotesjø som gjør at Melgesen går sakte. Kom oss ut av dem og løftet godt på babord halser.

Slo oss østover mot Kyrholmen og hadde en kort rute rundt den før gennakeren ble satt. Fortsatte inn østover i Korsfjorden før vi jibbet ut igjen. Hadde jevnt driv ned til Lærøyosen igjen.

I lærøyosen klarte vi å holde gennakeren ganske langt mot Spikaren. Etter noen hundre meter med fokk, heiste vi gennakeren igjen. Jibbet tre ganger og rundet et lemerke, før vi krysset opp til mål igjen. Hadde et slag opp. Seilte løypen på 2timer 38 minutter og 40 sekunder. Dette holdt til klasse seier med to båter i klassen, samt andre plass overall. Sigurd Utbjoe med en C&C 30 vant regattaen sammenlagt med tiden 3 timer 19 minutter og 9 sekunder. Med litt ekstra vind bakfra og god seiling vant de regattaen. Gratulerer.

Team J&J bestod for anledningen av Joar Styve, Erling Holler, Jørgen og Jens A. Wathne. Alle var enig om at det var en fin dag på fjorden. Første økt med rustbanking var da unnagjort.

MV _/) H
Team J&J

27.03.08
Til helgen er det Isbjørnen og Team J&J skal delta med Party Girl. Dette blir den første regattaen i år, da støv i øynene har forhindret oss tidligere deltagelse.

Båten ligger ute i Dolviken på Kjappmarina og vil lørdagsmorgen bli seilt ned til Raunefjorden der regattaen starter. Det seiles på fastemerke på både Raune- og

Korsfjorden. Det er meldt pluss grader og vi gleder oss. Varselsignalet blir gitt kl. 12.00 av Bergen Seilforening som arrangerer regattaen.

Ellers så jobber vi mye med sponsorer for innværende sesong og har mye på gang.

Håper å komme med bilder fra seilasen og litt kommentarer i løpet av helgen.

Stay tuned!

MV _/) H,
Team J&J

06.02.08
Seilsesongen nærmer seg med stormskritt for det om det er mørkt og surt ute. Team J&J arbeider kontinuerlig med sesongen og hvilke regattaer vi skal delta i.

Det som synes bestemt pt er Vårbløyta på Askøy i slutten av april.
Så blir det Nordisk mesterskap under Hankø Race Week i slutten av juni. Her håper vi på omlag 40 båter. Så ett av årets skikkelige høydepunkt bli Haugesund Race Weekend det det endelig er blittt rankingseilaser i M24. Det er kanonbra. Vi vet at det er allerede 10 lag som har meldt interesse. Så nå mangler det å få med våre seilervenner fra Østlandet. NM første helgen er også bestemt. 
Foruten om disse ovennevnte håper vi på mye lokal seiling med de annkomne M24 som er i Bergen.

Videre arbeides det iherdig med å få satt sammen en slagkraftig lag. Team J&J kommer tilbake til presentasjon av mannskap senere. Men kan lette litt på sløret ved at vi har mest sannsynlig fått inn en i bergensområdet med bra rutine.

Så gleder vi oss helt enormt til ny båt som kommer senere på sesongen.

Følg med. Skal prøve å oppdatere siden mer regelmessig fremover.

Seilerhilsen J&J

03.02.08
Deilig å være hjemme til snø og regn i Bergen, not! Det kommer mer om Key West Race Weekend senere. Jobber med en større artikkel som kommer til å bli publisert også her.

NOR349 er solgt! Team J&J tar steget inn i fremtiden med nyere bruktbåt. John og Brian Porter kommisjonerte i sin tid 349 til VM i England i 1998. Det blir nok en Porter båt for oss - nemlig 649. Dette er en amerikansk bygget båt som ble nummer to i forrige VM. Team J&J overtar båten etter endt VM på Sardinia. Porter brødrene, sammen med Andy Burdick og Harry Melges skal forsøke og vinne VM etter at de ble nummer to sist. Båtsalget, samt overtagelse av den nye båten gjør at vi mot ikke stiller til dette VM. Derimot kommer vi sterker tilbake i Norge etterpå.

Det som blir spennende nå er at det blir hele 9 aktive båter i Bergen i løpet av 2008. Dette gjør at vi kan trene på hjemmebane før vi kommer til eventene på Østlandet/Europa. Laget er i ferd med å legge kabalen for hva som skal skje de neste årene.

Team J&J er utrolig fornøyd med at det er kommet en ranking seilas til Haugesund under Sildajazzen fra 8 - 10 august. Vi håper at flest mulig av de faste deltagerne fra Østlandet tar turen over haugen. Med de 9 båtene fra Bergen og den ene fra Haugesund er vi oppe i 10 båter. Dette er en halv NM kvote, med litt flaks kan vi bli opp mot 20 båter. Dette kan være utslagsgivende på hvem som vinner den nasjonale rankingen.

MV _/) H
Team J&J

21.01.2008 - Jens deltar i KEY WEST, USA.
Jens er over i statene og deltar i Key West. Han reiste over torsdag 17. januar og blir værende der i 1 og en halv uke. Key West er vel ett av de desiderte høy kvalitetsstevne for regatta båter. Det seiles i klasser som M24, M32, Farr 40, Swan 42, J105 for å nevne noen.

Her er de absolutt beste og mest seilerne i verden. Jens rapporterer om treff på Paul Cayard, Phillipe Kahn, Harry Melges, Dave Ullmann,  med flere. På øygruppen Key west er det deilig vær med temp på 20 - 25 grader. Key West ligger helt sør i USA.

Jens skal seile Melges32 som gennaker trimmer. Det blir kanon spennende. M32 er en forstørret M24 som i følge Jens er helt syk å seile. Den flyyyyrrrr.. Videre kommer han til å en hel del bilder og film. Dette blir lagt ut på hjemmesiden hans www.seilnyheter.no

Videre har han møter med viktige personer i forbindelse med Bergen Seil sin satsning. Bergen seil har jo agentur på M24, M32 her i skandinavia. Vider det kjempespennende tracking systemet Kattack.

I Melges24 klassen har Norge en tradisjon og stille med en båt. I år er det teamet til Lasse Kjus som har tatt turen over. han har fått seg ny båte for anledningen. NOR 724 blir det. Det er en trend i Norge fortiden at mange lag har kjøpt nyere båter. Det er også svært bra for rekruteringen med at de eldre båtene forblir i Norge. Det skal bli spennende og følge Lasse Kjus med tomas Oksmo som taktikker. Se melges.no for bilde av kjus sin nye båt i fritt vilt.

Ellers kommer det nyheter angående sesongen 2008. Vi har mye nytt og spennende på gang. Så følg med.

06.12.2007
SEILKALENDER FOR 2008?

Team J&J har laget kalender for 2008. Det er en kanonflott kalender med motiver fra M24 sirkuset. Noen bilder av oss også.

Vi selger dem for 200 kroner + frakt. Så her har dere årets gave til mannskapet Deres. Eller kort og godt en kalender til deg selv.

Vi har laget kalendere for å få inn mest mulig penger inn til vår videre satsing.

Vi har nå betalt depositum på ny båt (USA 649) som blir levert i mai. Så Deres bidrag hjelper.
Ta kontakt med undertegnede og hjelp oss å få solgt flest mulig.

Beste seilerhilsen fra

Jens & Jørgen
Ta kontakt: nor349@online.no

15.09.2007
NM i Tønsberg

Laget for dette mesterskapet bestod av Jens A: Wathne, Peder Risvik, Christian Nærø og Aleksander Reid. Laget var på plass tidlig i Tønsberg. Etter rigging og sjøsetting på torsdag var vi klare for trening på fredag. Sammensetning av mannskapet var ny og treningen var viktig for å være forbredt.

Da vi gikk ut på fredag morgen, etter innveiing av mannskapet, var det lite vind. Vi møtte Team Blow på vei ut. De hadde vært ute å trent. Vårt fokus var båtbehandling. Små lokale merke gav oss en grei bane for trening. Slag, jibber, heising og nedtak av gennaker stod på programmet. Dette var nyttig. I det vi skulle gå inn for en matbit kom Per Moberg (NOR343) ut for å trene. Vi kjørte litt fartstrening mot dem og hadde en god følelse etter det.

Etter en matbit på land gikk vi ut for å seile de to første seilasene på fredag. Vi brukte mye tid i forkant på å avgjøre hvor vi ville seile på kryssen. For oss så syntes høyre siden favorisert. Mer vind og vindbøyning på slutten av kryssen skulle være det som gjaldt. Vi gikk ut på høyre siden sammen med NOR 343 og NOR400 med Kristian Nergaard ombord. Midt på kryssen var de fleste over på venstre siden og foran oss på høyre. Et større skift midt på den utrloig lange første kryssen (ca. 2nm) gjorde at vi var bakpå. Etter merke runding jibbet vi relativt raskt og seilte oss oppover igjen. Burde nok ha jibbet inn en gang og ut igjen, men det ble ikke gjort. I det vi rundet lemerke fikk vi beskjed om at dette var målgang. NOR400 protesterte på denne avgjørelsen uten resultat. Den siste seilasen på fredag endte med en 19 plass.

På lørdag var vi i gang på nytt, denne gang med tre seilaser planlagt. Vi kom oss godt av gjorde og seilte opp nærmere midten. Vi var med på notene og var oppe i toppen. Fri vind og lettere taktiske disposisjoner gjør at man kan seile sitt eget race. Ved siste lemerkerunding ble vi rent i hekken av NOR554 Terra som tok sin 360. Per Moberg og Peder Jahre fikk med seg det siste skiftet opp mot må. Vi slo litt sent og mistet to båter på dette, alikevel en gedigen opptur for oss. God høyde og god fart gjorde susen.

I neste seilas var vi også fremme, men en feil vurdering av en layline og noen følgefeil gjorde at vi havnet nedpå. Det samme skjedd i den siste seilasen for dagen. Dette vare utrolig skuffende etter den oppløftende 7 plassen i første seilasen.

På søndag var det betyglig mindre vind enn på lørdagen. Vi benyttet et regattaområdet som lå noe nærmere land. Vi vurderte at høyre siden var det som gjaldt. Startet midt mot høyre og kom greit ut. Etter å ha blitt slått på av NOR400 og en annen båt mistet vi muligheten til å komme oss over til venstre. Dette gjorde at vi mistet et viktig skift. Seilte nok en rask lens. Seilte lavt og fort. Plukket noen båter på dette. Seilasen endte med en grei 15 plass, men noe preget av at vi ikke kom oss over på venstre siden.

Vinden falt enda mer og vi ble flyttet ut i fjorden for å få satt i gang en siste seilas. Banen var skjev, så skjev at båtene som kom ut ved babord merke og fikk slått ville stå opp til første merke på et slag. Dette ble komiteen gjort oppmerksom på av en av seilerne, men starten gikk alikevel. Vi måtte ta to slag og havnet litt nedpå. Jibbet kort tid etter topp merke. Hadde noe trykk og fri vind, seilte oss noe opp på det. Valgte så å gå ut på høyre siden igjen. Med et lite slag inn tjente vi noe på de på høyre, men tapte på dem som lå på venstre. Seilte en god lens og planla trafikken som bestod av 11 MOD på kryss oppover. Seilte skiftene nedover og rundet lemerke og gikk ut på venstre side på kryssen. Tok en tre fire båter på dette valget og seilte inn til en 11 plass. Vi endte dermed på en noe skuffende 16 plass. Målet om topp ti ble ikke nok.

Vi skal benytte høsten/vinteren til å trene og håper at vi kommer sterkere tilbake.

31.08.2007
Hankø Race Weekend.
Kort oppsummering for Hankø:

Tidvis bra seiling på svært krevende og skiftende forhold. Mye bra boathandling og veldig god stemning om bord. God fart og båt håndtering når det blåser. Bra mannskap som yter bra både på land og vann (Det er viktig med en stall med seilere på 6 - 7 stk for å runne en M24 igjennom sesongen) Er blitt flinkere på logistikk og forberedelser (reservedeler, seil, informasjon....) Vi må stole mer på oss selv og gjøre det enklere. Sliter med startene, men finner som regel en lane ut allikevel.

Konklusjon:

Må legge mer trening ned for å bli mer stabile på ett høyt nivå. Få inn en coach som kan bistå teknikk og fart. Enda bedre samhandling. Men dette kommer igjen ned til timer i båt.

Ellers tanker og oppsummering av Hankø Race Weekend.

Sosialt veldig bra. Takk til Peder for hyggelig cocktail party. Flott arr. men surt at vi går inn til havn på den flotteste seildagen (vind mellom 10 - 13 m/s, som er perfekt og hysterisk morsom for en M24) Kanonflott og bo på Yachtklubben. Deilig å stå opp om morgen og tusle på brygga og pleie babyen (Party Girl) vår før racene.

NM

Det nærmer seg NM som går av stabelen 6 - 9 september i Tønsberg. Det meldes om rekord for antall deltakere. I skrivende stund høres det rykter om 30 - 32 båter. Dette gjenstår og se, men det befester igjen av Melges 24 er mer populær enn noen gang og det ser ut at den trenden fortsetter neste år men nye lag og nye båter.

I NM stiller de beste seilerne i Norge og en kan nevne Hermann Horn Johannessen, Eivind Melleby, Geir Dahl Andersen, Kristoffer Spone, Per Moberg, Peder Jahre, Kristian Nergaard, Eric Arthur, Bjørn M. Pedersen for å nevne noen. Carolina Toll og Terje Kjær er tilbake i det gode selskap med ny båt (ITA 580)

Team J & J stiller med følgende mannskap til NM

Jens stiller på ror. Christian Nærø som gennakertrimmer. Alex som fokketrimmer og taktikk. Peder Risvik. fordekk

Målsetningen for laget vil være topp 10 - 12.

Videre så arbeides det med bilder fra arr.

For Party Girl har det skjedd en del i sommer som dermed resulterte i ikke deltakelse i EM, Neustadt:

Jens ble pappa til barn nr 2 her i slutten av juli. Navnet på krabaten er Jakob. Jørgen og maren har termin på jente nr to på nyttårsaften. Siden Haugesund Race Weekend gikk fløyten for team J & J hadde Jørgen en gjesteopptreden i X-35 med Andre Tandrevold og Terje Wang.

Videre arbeides det iherdig med neste års opplegg. Vi vil komme tilbake til neste års sesong opplegg i en fyldigere reportasje på ett senere tidspunkt.

team J & J satser på å være litt mer aktiv på hjemmesiden i tiden fremover.
Se ellers www.seilnyheter.no som Jens driver.

24.06.07
Det nærmer seg årets utgave av Hankø Race Week. Det betyr at vi endelig skal få litt vind i seilene østpå. Med oss denne gangen har vi Jan Gunnar Asbjørnsen og Svinung Kjær Tofte. Dette sammen med J&J skal forsøle å hevde oss i det 23 båter store feltet.

Det er flere fjes som vi i Melges 24 sammenheng ser for første gang. Det skal bli spennende å se hvordan vi hevder oss i Norges Cup nummer 2. Med tredje plassen i den første har vi vel noen tanker om hvor vi bør havne denne gang. Siden sist kommer Herman Horn Johannessen (NOR418), Geir Dahl Andersen (NOR506), Kristian Nergaard (NOR400). Kristoffer Spone skal seile med NOR152 som eies av Kristian Nergaard og var en stund kalt pensjonisten.

Siste Stein med Lars Horn Johannessen er blant de som kan være med å kjempe om seieren sammen med broren Herman og Geir. Peder Jahre med 554 Fluffer er også med i sammendraget.

Det blir utrolig morsomt å se hvor Team J&J havner, men vi satser på at det blir Hankø forhold.

Vi satser på å oppdatere siden under regattaen.

MV _/) H
Team J&J

01.06.07
Da er endelig resultatene for KNS Vår Cup riktig.

Klikk > HER < for resultatene.

MV _/) H
Team J&J

30.05.07
Det n ærmer seg Aker Brygge Cup i Oslo. Dette er vår andre seilas for årets i Norges Cupen. Vi håper på å fortsette der vi slapp. Det blir litt omrokkering på mannskapet denne gangen. Jørgen og Jan Gunnar Asbjørnsen kommer inn.

Det er 10 båter så langt, men klasse klubben satser på det dobbelte før startskuddet går på lørdag.
Det er seiling på lørdag og søndag. Startene de to dagene vil gå kl. 12. Den/de beste går videre til en superfinale på torsdag 7 juni.

Båten står på Dronningen og vi skal i praksis bare sjøsette. Deilig å ikke kjøre over haugen denne gangen.
Seilasene skal seiles på Lysakerfjorden.

Klikk > HER < for linke til arrangementet.

MV _/) H
Team J&J

07.05.07
Det nærmer seg KNS Vår Cup dette blir Team J&J's første Melges 24 seilas i år. Etter treningen på Askøy forrige helg føler laget seg forberedt. Treningen bestod av slag og jibber. Fart inn og ut av manøvrene med balanse i båten.

Det er over tid jobbet masse med balanse i båten. Etter noen leksjoner en kjent Melges seiler på Hankø for noen år tilbake har man jobbet med teknikk og måten man tenker på ombord.

Jørgen gav allerede i fjor beskjed om at denne helgen kunne han ikke seile. Mannskapet ombord i den første Norges Cupen for året vil være:

Jens A. Wathne - ror/storseil, Christen Iwe - baug, Aleksander Reid - trim og Simen Hauland - midtmann

Christen Iwe er kjent i Melges miljøet, men har hatt en rolig periode den senere tiden. Nå er han tilbake og gleder seg masse til å komme i gang. Simen Hauland seilte på MÅS-Melges i fjor og gleder seg også til nye regattaer ombord i denne flotte en-type klassen. Alex Reid er engelsk og jobber for Hydro. Han har seil med John Pollard og Joe Woods i Torbay. Alle ombord kan Melges, men gitt den "unormale" besetningen satser vi på å trene før regattaene på lørdag hvis det er vind.

Stay tuned!

MV _/) H
Team J&J

24.04.07
Det er tid for å komme i gang med seilingen for oss i år. Det første på planen er å seile Vårbløyta ute på Askøy her i Bergen. Det er påmeldingsfrist i morgen.. Laget har jobbet en del med å få opp de to andre Haugesunds Melgesene hit slik at vi kunne bli 4 Melges 24 som seilte regattaen. For øyeblikket ser det ut til at vi får til tre båter. NO134, NOR285 og NOR 349.

Det er tre bane seilaser på lørdag og så blir det trening på søndag. På planen står boathandling, starttrening og fartstrening.

Det er enda en Melges 24 på vei til Bergen. Jørgen Madsen med flere er i en prosess med å kjøpe en båt til Bergen. Da blir det den andre båten til Bergen. Da har vi 3 båter i Haugesund og 2 i Bergen. Det jobbes i kulissene med å få flere båter og lag som seiler Melges 24.

Vi skal prøve å få tatt åde bilder og film fra treningen. Satser på å legge disse ut etter hvert.

Etter dette er det KNS Vår Cup som står på planen. Den går 12 og 13 mai i Oslo.

Stay tuned!

MV _/) H
Team J&J

15.03.07
MASTEPROBLEMER

Southern Spars melder at de mastene de har produsert bør sjekkes for en mulig for kort pin til den boksen som holder forstaget. Produsenten skriver at de nettopp er blitt klar over problemet og at dette master som er levert begynnelsen av mai 2006. Hvis du har en nyere mast enn dette bør du sjekke masten din ekstra godt.

Problemet består i at noen få master har for korte bolter som holder denne boksen på plass. Konsekvensen av det er at boksen sklir sideveis inne i masten.

Produsenten anbefaler eiere med master over ID# 988 og høyere å sjekke masten på dette punktet. Tar du bort dekselset skal bolten være kuttet slik at den går i flukt med mastens ytterside. Er bolten 0,5mm kortere enn det vil masteprodusenten at bolten skal byttes.

For å unngå potensielle problem eri fremtiden vil alle nye master ha et deksel som er sveiset på den ene siden, sånn at den andre siden kan gå igjennom masteveggen.

Boltene er tilgjengelige og lette å bytte.

Send mail til: john.c@southernspars.com hvis du tror bolten er for kort. Produsenten vil sende en bolt med kurer omgående slik at du kan erstatte bolten. Legg ved din adresse slik at forsendelsen kommer rett til deg.

Lykke til og jevn vind hele sesongen!

John Clinton
General Manger- One Design
Southern Spars

28.02.07
Team J&J drar til Korea!

Den første Melges 24 er ankommet Korea. Byggenummer 669 er sendt til landet som ligge østen for måne og vesten for sol.

NOR 349 ankom landet allerede før det nye året var begynt (27.12.06).

Klikk > HER < for å bli med oss til Korea (scroll deg ett stykke ned på siden)

MV _/) H
Team J&J

21.01.07
KEY WEST RACE WEEK - DAG 5

Siste seilas er seilt og regattaen er over:

Endring i toppen og overraskende vinner!

ITA 693 som eies av Riccardo Simonechi fra Genova lurte alle og tok hjem seieren i årets Key West Race Week. Med seier i den siste seilasen endte italieneren på 42 poeng. Etter strykning av 17 plassen i seilas 4 gjorde at de kun hadde topp ti tellende plasseringer. Joe Fly som har ledet hele regattaen seilte inn til en 14 plass og endte på 47 poeng. Blu Moon seilte inn til 8 plass og endte også på 47 poeng. Gabrio Zandona og resten av Joe Fly laget hadde bedre enkelt plasseringer og tok andre plassen. Dave Ullman seilte inntil 12 plass som gjorde at Dave med mannskap endte på 50 poeng og fjerde plass.

Siste Stein slo Dave Ullman så vidt og seilte inn til 11 plass. Dette gjorde at den norske båten endte på 5 plass. Dette er et strålende resultat og bør gi selvtillitt så det holder. De kom blant annet VM vinneren fra Marstrand P&P med et poeng. John Pollard hadde en god siste del av regattaen og fikk en fjerde plass i dagens siste seilas og fikk 8 plass i sammendraget.

Vinneren i amatør klassen var Bruce Ayers og båten Monsoon. De kom ikke i mål i siste seilas, men endte alikevel på en meget respektabel 12 plass.

MV _/) H
Team J&J

21.01.07
KEY WEST RACE WEEK - DAG 4

Nordmennen imponerer i dagens seilaser!

Strykningen slår inn også i denne klassen i dag. Gabrio Zandona som styrer Joe Fly hadde sin dårligste dag så langt, men er fortsatt i ledelsen. Med to 12 plasser fikk de 24 poeng ekstra på totalen, men fikk stryke 20 plassen og leder nå med 5 poeng på USA 505. Dave Ullman fikk en 13 plass i første seilas og en 7 i andre. Dagens første seilas ble strøket og Ullman har nå 38 poeng totalt. Det er er imidlertidig kun et poeng foran Andera

Raccheli og Franco Rossini. Blu Moon seilte inn til en 6 og 9 plass.

Siste Stein med Eivind Melleby, Lars Horn Johannessen, Espen Stokkeland og Bjørn Mørland PEdersen seilte inn i til syvende og fjerde i dag. Dette sammen med strykningen gjør at de ligger på 5 plass i sammendraget. Dette er imponerende i dette 47 båter store feltet. Det som blir spennende nå er om de foran kommer til å seile på hverandre og NOR 366 kan seile fort i sin egen sjø. Alt opp til andre plass er innen rekkevidde. Dette kan bli et fantastisk slutt resultat. Ingenting er avgjort her.

MV _/) H
Team J&J

21.01.07
KEY WEST RACE WEEK - DAG 2

Melges 24 Joe Fly med Giovanni Maspero fra Comosjøen imponerer stort og med dagens 1 plass i første regatta og 3 i andre leder de klart. De ligger 14 poeng foran Blu Moon med Franco Rossini som hadde en annen plass i første seilas og 10 plass i andre. Siste Stein med Eivind Melleby og co hadde de dårligste resultatene av de topp tre. Med en 12 og 7 plass i dagens seilaser ligger de a poeng med Ullman med bedre enkelt resultater gjør at de fortsatt ligger på en meget sterk tredje plass. Dave Ullman seilte jevnt i dag med to 5 plasser. Dette tok han opp til 4 plass i sammendraget. P&P ligger på sjette.

Dagens andre seilas ble vunnet av Cujo med Alan Field fra Los Angels.  Bruce Ayers leder amatør klassen  og ligger 11 totalt, han klokket inn en meget bra fjerde plass i andre seilas.

MV _/) H
Team J&J

15.01.07
KEY WEST RACE WEEK - DAG 1

Starten på årets ACURA Key West Race Week ble spennende og entusiastisk for Melges 24 klassen med den høyeste deltagelsen noen sinne. Hele 47 lag fra ni land så frem til en ting - en uke med tett seilaser i en klasse med høyt nivå. Mye moro på land og vannet med varme temperaturer og mye solskinn i Florida. Den første dagen gav nettop dette! Gabrio Zandona som sitter på pinnen for Giovanni Maspero ¨på "ITA-550 Joe Fly" gikk rett opp i ledelsen. "Vi hadde få feil og god fart. I den første seilasen hadde vi en god start og veldig god fart. Den andre seilasen var verre, med en dårlig start måtte jeg få hjelp av taktikkeren" sa Zandona. "Ser man på det store bildet så hadde vi veldig god fart"

Den første seilasen begynte ca. kl. 12 med vind fra nordøst med en styrke på 8-10 knop. Zandona hadde en kjempe start på styrbordmerke. Rett vedsiden av lå Andrea Rachelli som holder pinnen for Franco Rossini på "SUI-596 Blu Moon.". Hele veien til toppmerke seilte Zandona flere båtlengder foran de andre. Miles Quinton ombord i "GBR-654 Mojo" som kommer fra Hambel rundet på andre plass. Så kom Chris Larson som styrer for Scott Holmgren ombord i "USA-631 Rosebud" på tredje, Riccardo Simoneschi med "ITA-693 Giacomel Audi Racing" på fjerde og Eivind Melleby og Lars Horn Johannessen med "NOR-366 Siste Stein" på femte. Jo lengre seilasen varte jo større ble ledelsen til Zandona og var oppe i hele 20 båtlengder. ITA 550 vant med stil og lot de fire neste sloss om de påfølgende plassene. Melleby ble slått på målstreken av Rachelli, mens Simoneschi fikk fart i kassen o slo Quinton og sikret fjerde plassen.

I andre seilasen forsvant vinden litt og var ustabil resten av dagen. Bølgene roet seg ned, men starten på en seilas med fem legger gikk i lett og variabel vind. Vinden kom litt lengre østfra denne gang. Dave Ullman kommenterte "Det var lett vind og bølger i den første seilasen, i den andre var vinden enda lettere fremdeles med bølger. Italienerne var sterke i dag".

I den andre seilasen seilte Zandona opp i midten etter en dårlig start. Ullman hadde en god start og valgt høyre siden oppover. Når båtene nærmet seg toppmerket hadde Dave Ullman i USA 505 tjent masse og hadde tatt ledelsen, men det varte ikke lenge. Det streke italienske laget var for sterke for Ullman og ITA 550 var i ledelsen etter første lensen. Melleby rundet først etter et bra sett, så Zandona, så Partners &Partners i "FRA-571" på tredje. Gutta ombord i Siste Stein hadde kanon fart på siste kryssen og tok første plassen - strekt! Etter han kom Joe Fly ITA 550, så Eamonn O'Nolan med "GBR-676 Bateauneuf"på tredje så Quinton jerde og P&Ppå femte.

Etter første dag leder Joe Fly med Zandona på pinnen foran Siste Stein på andre plass! På en delt tredje plass med 9 poeng ligger Rachelli (SUI596 Blu Moon) og Quinton (GBR-654 Mojo). Sjette plasen er også delt med 13 poeng mellom Simoneschi og Ullman. O'Nolan på syvend plass bare et poeng foran Larson på åttende. Brian Porter med "USA-649 Full Throttle" ligger på niende plass foran P&P på tiende plass.

MV /) H
TEAM J&J

11.01.07

Godt nyttår!

Planleggingen for sesongen er i gang. Vi setter i sammen mannskapet og de regattaene vi skal seile. Hovedmålene for sesongen vil nok være Europamesterskapet i Neustadt og NM med kongepokal i Tønsberg.

Team J&J vil benytte anledningen til å takk alle sponsorer og støttespillere nok en gang for at dere støttet oss i sesongen som var. Uten dere ville ikke dette ha vært mulig!

MV _/) H
Team J&J