Team J & J

Team J & J er basert på et iniativ og eierskap fra brødrene Jens og Jørgen Altern Wathne. Høsten 1999 reiste de kapital for å gå til anskaffelse av en Melges 24. Valget av båt var naturlig etter brødrene hadde seilt og vunnet så å si det som kunne vinnes med familiens Contrast 33 - S/Y Patera. Å satse på konkurranse med Melges i nasjonal og internasjonal sammenheng ble en utfordring som fristet nok til realisering.Båten har et fast mannskap på ... - samt at det er flere som fungerer som step in ved forfall. Epost til alle ombord er  crew@partygirl.no

Jens Altern Wathne:


E-post:  jens@partygirl.no
Telefon: 995 68 688
Yrke: Marinbiolog
Bosted: Bergen

Begynte å seile Optimist i en alder av 7 år og fortsatte med Europa til familien kjøpte en Contrast 33 som han styrte i en alder av 14 år.

Båter han har hatt gleden av å seile er blant annet: Mumm 30, Henderson 35, X-99, X-362s, Bashford Howison 36, Sydney 38, First 36.7, First 40.7, J24, J125, IMX38, IMX 40, J&B 46, 2-tonner, Wally 105 [NOR 105] og selvsagt Melges 24.

Har krysset Nordsjøen 3 ganger.  Har deltatt i 3 stk X-99 Verdensmesterskap og 4 VM og 2 EM i Melges 24. Har seilt EM og VM i J24. Videre flere Skandinaviske og Nordiske Mesterskap i ulike klasser .

Han har seilt verdens lengste ferskvannsregatta, Chicago- Makinaw Race (330nm). Han har vær 4 ganger å seilt Key West og flere britiske mesterskap i J24 (best plassering 5 OA av 43 båter).

Ombord jobber han mest med rorkult, storseil og taktikk.

Målsetning: Stadig bli bedre og dyrke lidenskapen på fulltid.


Jørgen Altern Wathne:


E-post:  jorgen@partygirl.no 
Telefon:
901 79 819
Yrke: Siv.ing
Bosted: Bergen

Har en kort karriere som jolleseiler før han gikk ombord i kjølbåt. Første båt var en BB11. Har seilt aktivt siden 14 års alderen.

Under studietiden seilte han aktivt i Team Virginia fra Stavanger [X-372 Sport og Bashford & Howison 36]. Har seilt MANGE regattaer med forskjellige båter - i hovedsak på Vestlandet.

Båter som han har seilt er blant annet Rainbow 42, X-95, X-102, X-99, X-372, X-362s, X-3/4ton, IMX-40, First 36,7 og First 40,7.

Har deltatt i regattaer over Nordsjøen både til Skotland, Banff regattaen * 3 og Shetland Race. Har deltatt i 3 stk X-99 Verdensmesterskap og 4 Verdensmesterskap i Melges 24. Videre flere EM, Skandinaviske og Nordiske Mesterskap i ulike klasser.

Jørgen har stort sett vært innom alle oppgaver i en seilbåt minus rormann. Men han trives best som trimmer for genua og spinnaker/Genaker. Er også en som er glad i å mekke og holde båten ship shape og klargjøre utstyr og båt.

Målsetning. Bli en bedre seiler og ha det gøy. Opplevelsen. Lever og ånder for seilsporten og miljøet.


Jørgen Madsen:

Yrke: Entrepenør
Bosted: Bergen

Jørgen Madsen deltok i Melges 24 seiling og ble en del av laget vinteren 2008. Madsen, som han går under ombord, har tatt over oppgaven rundt fokketrim. Madsen er veldig treningdvillig og vil alltid på sjøen. Madsen har seilt mest storbåt. Madsen ønsker trening på dagtid og gir gass for laget. Ellers er han en aktiv sjel med mange jern i ilden.


David M. Hine:

Yrke: Markedssjef
Bosted: Bergen

Dave er fra New Zealand, men snakker norsk og er bosatt i Bergen. Dave har fortid som brettseiler og er baugmann. Dave ble en del av laget høsten 2008. Styrken han har som organisator og evnen til å se helheten gir meget verdifull input til laget. Har god kunnskap om vind, fysikk og bølger. Vil også på sjøen hele tiden og har fokus på å ha det gøy. Sjøen har alltid vært en del av Dave og dette brenner han for. Ellers er han en aktiv sjel med mange jern i ilden.


Peder Risvik::


Navn:
Peder Risvik
Yrke: Snekker
Bosted: Kopervik

Peder var med oss til EM i Torquay høsten 2005 og storkoste seg. Han har også vært med på NM og NC tidligere. Han har tidligere seilt båter som Elvstrøm 717, 11 MOD, Laser. For tiden seiler han som trimmer på en First 36.7 som seilte regattaen mellom Bergen og Shetland. Peder er teamets handy mann og sier aldri nei. Han er en som setter laget først og har troen på at vi kan få det til.
Målsetning: Gjøre sine egne oppgaver best mulig, gjør alt for at resultatet skal bli best mulig og at vi har det gøy!


Duncan Peace: Taktikker


Navn: Duncan Peace
Telefon: +44 7796261246
Yrke: Sjef for eget firma
Bodsted: Nether Wallop, England

Duncan startet å seile jolle i en alder av 8 år. Han er utdannet inn marin teknikk og har jobbet med en av Englands mest kjente konstruktører Edward Dubois. Han har seilt mange IOR båter på slutten av 70- og begynnelsen på 80 tallet. Duncan tegnet og seilte sin egen kvart tonner på begynnelsen av 80 tallet. Etter dette begynte Duncan å seile Star båt og J24. Star’en ble aldri populær i England, men det gjorde J-24 og er i dag en av de mest populære One design klassene. Duncan har deltatt i nasjonale og internasjonale mesterskap i denne klassen de siste 15 årene. Da Duncan bodde i Norge kjøpte han Melges 24. Han introduserte Jens og Jørgen til båten da de seilte sammen i NM i Kristiansand i 1999. Siden dette har J & J gått videre med den satsingen. Duncan blir en del av Team J & J i sesongen 2004.


Håvard Ravn Ottesen:


Navn: Håvard Ravn Ottesen
E-post: havard@partygirl.no 
Telefon: 90139430
Yrke: Oppdagelsesreisende
Bosted: Trondheim

Begynte seilkarrieren som fokkeslask på en Accent 26, og har siden seilt mest Contrast 33 lokalt i Haugesunds distriktet. Kjøpte jolle da han flyttet til Trondheim for å studere i 1995, men ble raskt crew på en Diva 39. Siden den gang har han seilt det han kommer over, fra Mumm 36 i Sør-Frankrike til våte båter under Færdern. Den siste tiden har Håvard utdannet seg til å bli nasjonal arrangør og er regattasjef på andre året i Trondhjems Seilforening.
Er kjent for varierende dagsform dagen etter en seiersfest. Spør Håvard om olympiske baner og han har svaret.
Målsetning : Søke opplevelsene!